Zonnebankcosmetica

Het is heerlijk om onder de zonnebank te gaan! Het is lekker warm, je ligt ontspannen en je krijgt er een mooi bruin kleurtje van! Maar het is niet goed als je te vaak onder de zonnebank gaat. Je huid veroudert sneller en je vergroot de kans op huidkanker. Laat je dus goed informeren hoe je veilig onder de zonnebank kunt.

Het nemen van een zonnebank begint met de juiste voorbereiding. Smeer je van tevoren in met een speciale crème voor de zonnebank. Een crème zal je huid beschermen en ervoor zorgen dat je huid sneller bruin wordt en langer bruin blijft.

Tijdens het zonnen verliest je huid veel vocht waardoor uitdroging van de huid en huidveroudering kan ontstaan. Vocht dat je hebt verloren kunt je naderhand niet meer “terugsmeren”. Een droge huid reflecteert/blokkeert het zonlicht. Wanneer u smeert met zonnecosmetica verhoog je je bruiningsresultaat tot wel 40%. Een goed gehydrateerde huid zorgt ervoor dat je sneller bruin wordt en ook dat je dieper en langer bruin blijft.  De meeste zonnecosmetica werken nog een aantal uren door om de bruining nog meer te optimaliseren. Belangrijk is ook dat u géén SPF (beschermingsfactor) smeert. Dit houdt de UV straling tegen en is alleen voor gebruik in de buitenzon.

Niet onbeperkt zonnen

Producten voor de zonnebank bevatten vooral veel vitamine E, dat vroegtijdige veroudering van de huid tegengaat. Ook zitten er stoffen in die het bruiningsproces versnellen en het bruin langer vasthouden en zelfs door bruinen terwijl je al uit de zon bent. Tenslotte hebben de zonnebankcrèmes een verzorgende en vochtregulerende werking, zodat je huid zacht en soepel aanvoelt. Het gebruik van deze producten is overigens geen vrijbrief om onbeperkt onder de zonnebank te duiken. Ook voor kunstmatig zonnen geldt: zon met mate!

WEES ZUINIG OP UW HUID, JE HEBT ER MAAR ÉÉN!

Onze zonnebankproducten

Downloaden (DOCX, 16KB)

Downloaden (PDF, Onbekend)

Downloaden (DOCX, Onbekend)